onsdag 28 januari 2009

Problemlösning"We fixed the glitch", , , , , SVT

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Nu vet vi vad regeringen går för. Det är inte bara Försäkringskassan utan precis allting. Man har noll koll och tar noll ansvar. Inkompetens är bara förnamnet. Arrogansen ligger på samma historiskt höga nivå.

FK har fått mera kontrolluppdrag för att motverka fusk och nedbringa kostnaderna. Det krävs ingen Einstein för att inse att detta drar en kostnad som skall vägas mot vinsten. Icke så har regeringen mäktat. Den har likt obegåvad skolungdom utgått från att önskemål verkställs gratis.

Inte betalar FK ränta heller på försenade utbetalningar vilket de SJÄLVKLART skall göra. Vi förstår, att våra styrande saknar de mest elementära begrepp om heder, anständighet och moral.

Vårt samhälle destabiliseras nu mycket snabbt. Allt fler människor får klart för sig att man inte kan lita på de administrativa basfunktioner som krävs för att samhället skall fungera i sin helhet; samt att vår regering inte ens har ambitionen att garantera att så sker. Därmed är landet Sverige nu anfrätt i själva märgen och framstår alltmer som en "mjuk stat", en bananrepublik. Allt för att tillfredsställa den borgerliga skattekverulansen. Sådan är liberalismen. Milton Friedmans ande svävar över grumligt vatten.

Kritik bemöts inte med utredning och argument utan med floskulösa slagord renons på egentligt innehåll, det är Ordning och reda i statsfinanserna och Man ska inte slösa med skattebetalarnas pengar blah blah blah. Dylik uppblåsthet kan man förstås unna sig inom ett kravlöshetspräglat och halvt ihjälpriviligierat politiskt etablissemang av bortskämda odugligar, som själva i utomordentligt ringa omfattning drabbas av det egna vanstyret.

- Peter Ingestad, Solna