lördag 10 januari 2009

Förebilder


Det är skönt att se att alla creddiga artister också är väldigt goda förebilder
till våra ungdomar. Istället för att ta avstånd från knark flyttar man fokus
till polisens väldigt dåligt tajmade testrazzia.
Det torde skicka ett klart och tydligt budskap till kidsen.

Det mest fascinerande i kråksången är väl ändå medias totala flathet i ärendet.
Sanna Bråding kunde man jaga med blåslampa,
eller att Kicki Danielsson smaskade falukorv och drog i sig en flaska rött
i tid och otid, det skrevs det spaltmeter om.
Creddiga artister däremot vill man inte stöta sig med, så där är det fritt fram
att knarka och beklaga sig för påträngande polisinsatser utan att en enda journalist höjer på ögonbrynen. Här är i alla fall en som tar bladet från munnen. Mycket bra skrivet!
Här är en annan som får representera övriga som inte har någonting att säga(surprise).


, , , , , , ,

7 kommentarer:

Hamster Huey sa...

Uppenbarligen så var ju snutens tillslag otroligt bra tajmat.

John Eje Thelin sa...

Jag har svårt att bli upprörd på dem som inte tycker att det är ett särskilt stort problem att vuxna människor gör saker som inte skadar andra men att det däremot är underligt att polisen lägger resurser på sånt här istället för att jaga våldsmän, kriminella gäng och andra genuina samhällsfaror.

Och då hatar jag knark. Jag tycker bara inte att min personliga avsky ska styra polisens verksamhet. Då hade de varit tvungna att låsa in Håkan Hellström bara för att han finns till.

Hamster Huey sa...

Nej, knarkare är ju kända för att aldrig ha skadat någon. För att inte tala om de som odlar och smugglar in knarket. Gandhi hela bunten.

Anonym sa...

Ja, inför genast svanen, krav och rättvisemärkt kokain så att man kan välja rätt langare och snorta med gott samvete eller med vitt mjöl i påsen som nån sa. Skulle kännas bra att veta att varje sväljare på vägen har fått skäligt betalt och inte använta kemiska bekämpningsmedel för att försvara odlingen.

John Eje Thelin sa...

Enda skälet till att knarkare gör dumheter är att de är beroende av nåt som oerhört dyrt just för att det är olagligt. Det lukrativa i hanteringen hjälper kriminella element att ha en bra inkomstkälla.

Spriförbudet i USA skapade maffian. Knarkförbudet finansierar idag kriminella brottsyndikat. Jag slår hellre ut benen från under dem och låter vuxet folk få göra vad de vill med sina kroppar. Lägg resurserna på rehabilitering och avgiftning för dem som vill ha det istället.

Den som nu kommer med argument om knarkets farlighet får vara beredd på att även förbudsivra mot extremsporter och andra saker där folk utsätter sig själva för risker för att få kickar. Förbjud alkohol också, vet jag. Den orsakar enorma skadeverkningar på samhället som inte kan försvaras om man inte anser att folk själva ska få välja hur de roar sig.

Hamster Huey sa...

Eller så förbjuder vi kampsport. Men det skulle som du säger kanske bara stärka dom som odlar och smugglar in kampsportare.

Anonym sa...

Finns det så många alkoholiserade tanter här i landet så att en sådan här artikel om Kikki Danielsson har nyhetsvärde? En del kan ju göra vad som helst för att få rubriker. Jag tycker därför att det finns anledning att döma henne till ett längre fängelsestraff, för man vet ju inte vad hon tar sig till nästa gång hon vill ha rubriker…
Hoppas att Kikki kommer att trivas bra på Hinseberg.