tisdag 16 september 2008

Knepigt det där med yttrandefrihet


De koleriska rättshaveristerna på Pirate Bay, som annars framhåller själva som yttrandefrihetens riddare i vita skinande rustningar genom att bland annat tillhandahålla obduktionsbilder på brutalt mördade barn, bölar nu över att medier har "rapporterat fel" och svarar med en polisanmälan om förtal. Tydligen så är yttrandefriheten inte så viktig i alla lägen. Man kan bara hoppas att medieföretagen svarar på samma sätt som Pirate Bay själva brukar då det gäller polisanmälningar.


, , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

suck, du har inte fattat mycket av tekniken när det gäller torrents.
Och inte heller när det gäller yttrandefrihet, den grundlagen ger dig inte rätt att ljuga om du tror det.

Anonym sa...

yttrandefrihet är inte alls så knepigt. om du läser på lite så förstår du säkert hur det funkar. just nu bevisar du tyvärr endast att du är helt clueless. passa även på att läsa om offenlighetsprincipen.

Anonym sa...

Inte helt påläst där Hamster ;)

Här har du lite information om händelsen som INTE är ur medias synvinkel utan ur en mer personlig synvinkel:
http://blog.brokep.com/2008/09/12/sverige-vax-upp/
Intressant läsning oavsett vilken sida på debatten man står.

Hamster Huey sa...

Sade jag koleriska rättshaverister?

Anonym sa...

Brukar alltid tycka att du har träffsäkra och roliga vinklar men här avslöjar du din egen totala okunnighet i ämnet. Du borde nog läsa på lite om hur internet fungerar innan du gör en sådan långsökt koppling till yttrandefrihet.

Mvh

Anonym sa...

Ännu en gång sticker okunnigheten upp sitt fula tryne. Även du skulle kunna polisanmälas för förtal eftersom du sprider osanningar i detta inlägg, men antagligen skulle du bli frikänd eftersom du inte har förstånd att begripa vad du gör.

goosetune sa...

Otack är världens lön. Här tillhandahåller dom filmer och skivor och datorprogram för miljontals kronor, helt gratis till alla som vill, utan någon egen vinning.
Sedan blir dom oskyldigt anklagade för än det ena och än det andra. Ibland är livet bra orättvist.
Stackars, stackars Pirate Bay

Hamster Huey sa...

Efter att ha läst kommentarerna så förstår jag inte vad jag tänkte på när jag skrev "rättshaverister".

Och visst är det ruggigt synd om änglarna på Pirate Bay.

Unknown sa...

Hamster: Antagligen så använde du för svåra ord med alldeles för många stavelser för att piraternas anhang ska kunna förstå vad som menas. Dumb it down a bit.

Anonym sa...

håller med dig hamster, men tyvärr verkar det som om vanligt vett, hyfs och sans får ge vika för yttrandefrihetens jedi riddare.

Axel sa...

Vänta, va?

Man får trycka osanningar i yttrandefrihetens namn?

Det här öppnar för helt nya vinklingar inom kvällspressen.

Sen att "tillhandahålla obduktionsbilder" visar på din egen okunnighet, som tidigare påpekat. Obduktionsbilderna är offentliga handlingar, och att de hamnar på TPB är inte ett aktivt val från grundarna, snarare väljer de att inte censurera i så stor mån det är möjligt. Obduktionsbilderna fanns att få tag i på annat håll om man så ville.

Jag tänker inte göra det till en vi och dem-diskussion, men att kalla ena sidan för rättshaverister för att de påpekar att du har fel, det är lite magstarkt.

Klockren blogg i övrigt.