tisdag 21 juli 2009

Svenska Dagbladets konsekvensavdelning tar semesterSå att stoppa utländska studenter i Sverige är helt okej, men att stoppa utländska lärare i Ryssland är aja baja?


, , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Förutom att stoppa vissa nationaliteter hos de studerande i Kärnteknik på Sveriges tekniska högskolor så borde rimligen dessa högskolor ha möjlighet att ta ut en marknadsmässig terminavgift för utländska studenter.Det kan ej vara syftet med svenska högskole/Universitetsutbildningar att svenska skattebetalare skall stå för utbildningar där kunskaperna sedan ej omsätts i produktion i Sverige.Det måste bli ett slut på att svenska skattebetalare finansierar utbildningar för utländska studenter som aldrig kommer att bo och verka i Sverige efter sina examina.
/Mikael i götet

5180 sa...

Mikael: Många utländska studenter lockas till Sverige just på grund av möjligheten till gratis studier. Många av dessa stannar också i Sverige och bidrar till den svenska ekonomin.

Anonym sa...

Nu är det ju så att det råder FN-sanktioner mot Iran på kärnteknikområdet i.o.m. ett flertal resolutioner från FN's säkerhetsråd... så JA, det är rätt!

Frågan om lärare i Ryssland vet jag inte så mycket om, så där tänker jag inte uttala mig.

/W

E sa...

Är inte poängen med artiklarna att båda sakerna är fel?

M sa...

Du kanske inte ska jämföra en ledarartikel=fritt tyckande med en nyhetsartikel=neutralt redovisande?

Hamster Huey sa...

Man kanske kan reagera över att ledarredaktionen har brytt sig att skriva om det ena fallet men inte det andra?

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=_OFOPd6pgjI

Anonym sa...

Haha vilket skämt, det är nog lite sent att börja tänka i sådana tankar med tanke på hur många utlänningar som parkerat i Sverige. Det blir ganska jobbigt att hålla koll på alla dårar som man släppt in under dom senaste 30 åren. Svenska staten ni är STUPID, STUPID, STUPID, men som man bäddar får man ligga, tyvärr så drabbas Svenskar som borde kunna lita på Svenska staten men ack vad vi bedrog oss.