torsdag 29 mars 2012

PrincipielltMysfarbror Brunskjorta har gått i taket då reggaeartisten Sizzla, som för några år sen gjorde ett par homofientliga låtar, skulle spela på Slakthuset. Sin vana trogen reagerar naturligtvis Alexander Bard rationellt när han får höra om den planerade spelningen:I Aftonbladet uppmanar Bard till bojkott av Slakthuset och menar att Sizzla aldrig borde tillåtas spela i Sverige:

Det är fruktansvärt det de gör. Hade man behandlat en annan grupp på det här sättet så hade hela Sverige kokat av ilska i dag. Sizzla har upprepade gånger gjort låtar om att han hatar och vill mörda homosexuella, och han har uppmanat till att mörda homosexuella. Han ska inte stå på en scen i Sverige över huvud taget, säger han till Nöjesbladet.

Spelningen blev mycket riktigt inställd.

Det här är ju inte ett dugg ironiskt då Bard annars vill framställa sig själv som en liberal som står på yttrande- och åsiktsfrihetens sida, framförallt när det är kontroversiellt. Han har bland annat stått upp för Lars Vilks i sitt egna parti Liberaldemokraterna, samt i intervju i Situation Stockholm i höstas:

Islam är en skitreligion. Men självklart ska muslimer ha rätt att tillämpa sin religion. I mitt Sverige ska vi både ha rondellhundar som heter Muhammed och moskéer och minareter. Folk ska lära sig tolerera varandra.

Ovan: Alexander Bard lär folk tolerera andra


Alexander Bards toleransiver har annars visat sig i hans iver att få säga "neger" till vem han vill (trots att han såvitt jag vet inte är rappare).Sseruwagi: En offentlig person som du måste tänka noga innan du säger visa saker på tv. Visst du och din bror kan kalla er själva vad ni vill men världen utanför är mycket annorlunda än du och din bror. Visa lite respekt till resten av världen som inte tänker som du.

Bard: Nej, jag visar ingen som helst respekt för världen som inte tänker som jag. Jag är ingen jävla hund som lägger mig ner för dina bisarra offernycker! Dem för du ha för dig själv, din humorbefriade tönt!


Alexander Bard: Mannen som gav tolerans ett ansikte


Lex Bard: Jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka din åsikt, så länge som du har samma åsikt som jag, annars kan du dra åt helvete.


Bonusmaterial:Alexander Bards liberalkompis från Elitlistan, Johannes Forssberg på skapelsens krona Expressen, stöder också censuren av Sizzla. Ironiskt nog har han, helt i linje med sin ideologi, tidigare kritiserat "liberalernas åsiktscensur" då en histrionisk folkpartikel stängde ned en konstutställning i Norrköping som hade mage att kritisera Israel (hemska tanke!)


Det är svårt det där med principiell yttrandefrihet., , , , , ,

Inga kommentarer: